Volkswagen Passat Forum banner
1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
3,875 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have this bad shaking when I start the car up. The revs go up as high as 1100 rpm and after about 5 seconds the car will sputter like the engine is going to die but then it goes back to normal idle. (800 rpms.)

Anyone have any ideas whats causing this? I already replaced my spark plugs and just sprayed the throttle body with a cleaner. Can it be my MAF? Secondary air pump?
 

·
Registered
Joined
·
2,047 Posts
Normally this will happen when the A/C is on. Today it was hot in toronto, were you using the A/C at all?
 

·
Registered
Joined
·
3,875 Posts
Discussion Starter · #3 ·
No Aircon. This happens almost always when I start up the car when the engine has gotten cold. Can this be coilpacks?
 

·
Registered
Joined
·
3,875 Posts
Discussion Starter · #6 ·
2002 1.8T Passat 60,000 kms...

I already cleaned the throttle body but didnt take it out just sprayed the inside.
 

·
Registered
Joined
·
90 Posts
Had the same problem...

Natskiboy--

I had the same problem on my 2002 1.8t. We took it to the dealer and there was a technical service bulletin on the 2002 ECU software. They upgraded the software under warranty and it has been great ever since.

Good luck to you..
King Gordon
 

·
Registered
Joined
·
3,875 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Re: Had the same problem...

King Gordon said:
Natskiboy--

I had the same problem on my 2002 1.8t. We took it to the dealer and there was a technical service bulletin on the 2002 ECU software. They upgraded the software under warranty and it has been great ever since.

Good luck to you..
King Gordon
Dont think thats feasible. My car is chipped.
 
1 - 9 of 9 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top