Volkswagen Passat Forum banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Discussion Starter #1
Ok, I bought my old VW back from my ex wife, long story. Anyhow, when I got the car back it was showing the P0300 and P0301 codes for misfires but it did start after a jump to drive it up on the trailer. The battery was dead when I got it home and would not start with a jump, so I tried to jump it with one of the big battery chargers with the 200A start and now it wont do anything. I replaced the battery yesterday and still nothing, no crank no start. I checked all the fuses for the ignition but the owners manual is VERY vague. I am going to connect with my VagCom tonight and post the results, anywhere specific I should look at first?
 

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Discussion Starter #2
Ok, got home and checked codes with VagCom and found nothing. Car still wont crank, all the voltages look ok and the trans controller is seeing the car in park. Any ideas???
 

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Discussion Starter #3
I can see that the status s contact is operational and terminal 15 is operational, could this be the starter?
 

·
Registered
Joined
·
77 Posts
This really sounds like a fuse or relay issue to me...either that or something basic like a bad battery ground or hot lead. does the key in the ignition cycle any responses at all?

JP
 

·
Registered
Joined
·
1,351 Posts
check the two relays below to the lefy of dash, (relays) the two lowest and to the farthest left. they are easy to reach. To the lower left of steering column drivers glove box/cubby hole. Flips down ,bend plastic retainer up and box it swings down and out.
 
1 - 9 of 9 Posts
Top