Volkswagen Passat Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #1
Hello all,

I am wiring up a powered sub and need to hook up the high-level input from my rear speakers to the input of the amp. I am not replacing my factory unit at all, so I just need to tap in to the speakers for signal input. Any help on wire colors would be great. I think I found the wire bundles on each side that have the speaker wires in them; now I just need some clarification.

Thanks!
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #2
Well, I figured it out. So, if anyone ever needs this info, here are the color codes and easiest access location for the wires:

Left (drivers) rear speaker: Pos(+) red/white. Neg (-) brown/white. Located in the lower post right next to the front drivers seat. They are braided together.
Right (passenger) rear speaker: Pos(+) Red/purple. Neg (-) Brown/purple. Located in the lower post right next to the passenger front seat. They are also braided together.

I have photos if needed.

I hope this helps!
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Well, I figured it out. So, if anyone ever needs this info, here are the color codes and easiest access location for the wires:

Left (drivers) rear speaker: Pos(+) red/white. Neg (-) brown/white. Located in the lower post right next to the front drivers seat. They are braided together.
Right (passenger) rear speaker: Pos(+) Red/purple. Neg (-) Brown/purple. Located in the lower post right next to the passenger front seat. They are also braided together.

I have photos if needed.

I hope this helps!
I am doing an installation myself. Pics would be very helpful Thanks!
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Hi guys . I have problem as wired everything as it should connected hight to low unit straight from radio speaker wires in glow box and all wokr 100% until engine starts amp still work but signal from speakers stops and sub not working
 
1 - 4 of 4 Posts
Top